Домашен течен шоколад


Домашен течен шоколад

Благодаря на Елена Димитрова


 

Необходими съставки:
 
250г. сухо мляко
4 с.л. натурално какао
1 пакетче ванилия
1 ч.ч. захар
250г. вода
125г. краве масло
 
 по желание може да добавите и
натрошени лешници за по-богат вкус

 

 

 

 

Начин на приготвяне:

В тенджерка или друг подходящ съд сложете водата и захарта и бъркайте докато се разтвори на умерена температура без да завират.
Прибавете кравето масло и бъркайте докато се разтвори.
Отделно смесете млякото,какаото и ванилията и смлените лешници (ако сложите) .
Разбъркайте добре.

 

Домашен течен шоколад

 

На тънка струйка с постоянно бъркане прибавете течните съставки към сухите.
Най-добре е да използвате миксер за да не остават бучки и да стане гладка сместа за шоколада.

 

Домашен течен шоколад

 

Разсипете в подходящи купички или бурканчета и сложете в хладилник да стегне за няколко часа.
Получава се невероятен на вкус шоколад без химии и други вредни съставки и наистина си заслужава да го направите, а и отнема само 10 минути.

 

Домашен течен шоколад
 




Зареждания: 1400
Последна редакция: 10/02/2017

Други статии