Домашен течен шоколад

Благодаря на Елена Димитрова
натрошени лешници за по-богат вкус
Начин на приготвяне:
В тенджерка или друг подходящ съд сложете водата и захарта и бъркайте докато се разтвори на умерена температура без да завират.
Прибавете кравето масло и бъркайте докато се разтвори.
Отделно смесете млякото,какаото и ванилията и смлените лешници (ако сложите) .
Разбъркайте добре.

На тънка струйка с постоянно бъркане прибавете течните съставки към сухите.
Най-добре е да използвате миксер за да не остават бучки и да стане гладка сместа за шоколада.

Разсипете в подходящи купички или бурканчета и сложете в хладилник да стегне за няколко часа.
Получава се невероятен на вкус шоколад без химии и други вредни съставки и наистина си заслужава да го направите, а и отнема само 10 минути.

Зареждания: 4027
Последна редакция: 10/02/2017